Bepaal de rode draad - voorbeelden

Club - Tenniscenter Wimbledon

Zelf de bestuursleden krijgen bij ons gedragsregels

Lees meer

Tenniscenter Wimbledon is een tennisclub waar je aan rolstoeltennis kan doen ook tennissers met een verstandelijke beperking zijn welkom. In de gedragscode worden verschillende doelgroepen aangesproken: ouders, supporters, trainers, sporters. Zelf de bestuursleden hebben gedragsregels gekregen. Dit is telkens kort en krachtig weergegeven.

Meer weten?
http://www.wimbledon.be/

Federatie - Vlaamse Atletiekliga

De gedragscode van de Vlaamse Atletiekliga is een goede leidraad voor clubs om hiervan hun persoonlijke gedragscode op te maken.

Lees meer

De gedragscode van de Vlaamse Atletiekliga is een mooi uitgewerkte code. Het is een goede leidraad voor clubs om hiervan hun persoonlijke gedragscode op te maken. Enerzijds spreekt het verschillende doelgroepen aan (atleten, trainers, bestuurder, juryleden, ouders en supporters), anderzijds belichten ze per doelgroep ook enkele gedragsregels verdeeld onder enkele nuttige categorieën (attitude, training, wedstrijden, materiaal, gezondheid, communicatie, beleid). Verder wordt er per doelgroep in een kadertje een aspect in de kijker geplaatst. Bij het puntje attitude van de atleten staat er bijvoorbeeld volgend tekstje rond pesten:

Pesten is verboden!
Pesten en plagen zijn twee verschillende dingen. Maak het onderscheid.
Heb je het gevoel gepest te worden? Probeer te achterhalen wanneer en waarom. Je hebt een keuze: speel je slachtoffer of doe je er iets mee? Pesten is actie en reactie: niet reageren of met humor reageren kan werken! Houdt het pesten aan? Neem iemand in vertrouwen en bespreek het.

Meer weten?
http://www.val.be/

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?