Nieuws

Grenswijs

Grenswijs.be meer dan een informatieve website over grensoverschrijdend gedrag!

Afbeelding1

Welkom Tiphaine

Tiphaine is studente master in de Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en zal ons gedurende zeven maanden vergezellen als stagiair.

Eric-rothermel-foko4dpxamq-unsplash

Ontdek ons vormingsaanbod in het najaar!

Wil jij graag meer weten over de aanpak van grensoverschrijdend gedrag in de sport, pesten, fair-play, diversiteit, het opmaken van gedragscodes of omgaan met sportouders? Bekijk dan zeker ons vormingsaanbod van dit najaar!

Week van de official

Week van de Official: panelgesprek op 5 oktober

Scheidsrechters, juryleden, umpires,… Allemaal worden ze tijdens de Week van de Official bedankt en extra in de bloemetjes gezet. Als primeur werkt ICES dit jaar nauw samen met de Vlaamse Sportfederatie (VSF) in het kader van de Week van de Official.

Sg3

Eerste fase Sport Good Governance Game succesvol afgerond!

Sinds het begin van dit jaar neemt ICES als partner deel aan het Europees project ‘Sport Good Governance Game’. Op dinsdag 24 en donderdag 26 augustus vonden 2 try-outs van het Good Governance Game plaats waarmee we de eerste fase van het project succesvol hebben kunnen afronden.

Gezocht!

Gezocht: Iedereen aan Boord-coach

Iedereen Aan Boord* wil trainers ondersteunen bij opmerken van en reageren op signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sportclub. We ontwikkelden een vormingstraject van drie sessies voor kleine groepen van trainers uit eenzelfde club. Aan de hand van een wetenschappelijke studie willen we evalueren of de trainers, na het volgen van de sessies, positief omstandersgedrag gaan vertonen.

189662834 10158155013720994 5698811602158756812 n

Goede praktijk: Week van de Club-API

Afgelopen maand organiseerde de Vlaamse Handbalfederatie voor het eerst de ‘Week van de club-API’. Een fijn initiatief waarover we graag meer horen. Linde Panis, sporttechnisch coördinator van de Vlaamse Handbal Vereniging vzw stond ons te woord.

Alyssa-ledesma-tjlucw0dgx0-unsplash

Screening integriteit trainers en begeleiders

ICES is voorstander van het opvragen van het uittreksel strafregister model 2 in de sportcontext, en dit voor iedereen die regelmatig in aanraking komt met minderjarigen.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Ges dag 2021-2

Save the date: GES-dag op 3 december

Op vrijdag 3 december 2021 organiseert het Centrum Ethiek in de Sport in het Herman Teirlinck gebouw te Brussel samen met Gezond Sporten Vlaanderen, De Fitnessorganisatie, NADO en Sport Vlaanderen de derde editie van de GES-dag.

Newsitem-medium

Actieplannen tegen matchfixing

Het Erasmus+ Project EPOSM waaraan ICES sinds begin vorig jaar deelneemt, gaat de tweede fase in. Onze nieuwe beleidsmedewerker Fair Play & Matchfixing, Simon, vertelt jullie meer!

  • Matchfixing
Simon dc

Maak kennis met onze nieuwe collega Simon

​Sinds kort is ons team een nieuwe medewerker rijker. Simon De Clercq startte op 10 mei als beleidsmedewerker fair play & matchfixing.

4

Update van Sport met Grenzen vorming

We gaven onze ‘Sport met Grenzen’ vorming een update: we focussen vanaf nu niet enkel meer op seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar gaan ook dieper in op fysiek en psychisch grensoverschrijdend gedrag en pesten. Deze vorming kan in het najaar onder de naam ‘Omgaan met grensoverschrijdend gedrag in de sport’ aangevraagd worden via Dynamo, VTS+ en ICES.

P1/12

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?