Nieuws

Sportouderspagina

Begeleidingstraject Sportouders

In 2018 zet ICES sterk in op het thema Sportouders met een begeleidingstraject voor sportfederaties, sportdiensten en koepelsportorganisaties.

 • Ouders
Pexels-photo

Wie luistert naar jou bij seksueel grensoverschrijdend gedrag? Waar kan je melden?

Wie luistert naar jou bij seksueel grensoverschrijdend gedrag? Waar kan je melden?

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Pexels-photo-28807

Een hectische maar belangrijke week rond seksueel misbruik in de sport!

Vorige week donderdag werd het filmpje van VOICE gelanceerd. Daar riepen topsporters zwemmer Pieter Timmers, wielrenster Ann-Sophie Duyck, taekwondoka Jaouad Achab en judoka Ann Simons seksueel grensoverschrijdend gedrag een halt toe. Na de getuigenis van Ann Simons volgden nog vele getuigenissen in de media. We willen de sporters die met hun verhaal naar buiten zijn getreden bedanken. Het vraagt veel moed om deze stap te zetten en elke persoon met zijn of haar persoonlijk verhaal verdient alle respect.

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Annsimons

Topsporters steunen VOICE

Vier topsporters bundelen hun krachten in een campagnefilmpje voor VOICE. Hun statement klinkt luid en duidelijk: seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik hebben geen plaats in de sport, wie het overkomt treft nooit schuld en wie erover kan en wil praten kan terecht bij VOICE.

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Hands on high bar istock 000049983428 large

Save the date: VOICE Erkenningsmoment

Tijdens dit forum krijgen slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport de kans om hun verhaal te doen en gehoord te worden.

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Startup-photos

Word jij onze nieuwe collega?

ICES zoekt een nieuwe gedreven collega om te werken rond enerzijds seksueel grensoverschrijdend gedrag en anderzijds de implementatie van good governance in de organisatie.

Jaarverslag large

Ontdek de werkzaamheden van ICES in 2016!

Het jaarverslag 2016 geeft je een overzicht van alle initatieven en projecten van het afgelopen werkingsjaar.

Sportouders2

ICES partner in Europees project PARENT

ICES neemt deel aan een Europees project rond ‘Sportouders’, dat als doel heeft om de fysieke en psychische risico’s te verkleinen waar jonge sporters mee te maken krijgen. Het project ging op 20 februari van start met een tweedaagse bijeenkomst aan de Universiteit van Swansea, en heeft de ambitie om de opleiding en ondersteuning te verbeteren die beschikbaar is voor ouders van sportende kinderen.

 • Ouders
Thumbnail3

#TOPindesport tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten 2017!

Van 17 tot 24 februari vindt de Vlaamse Week tegen Pesten editie 2017 plaats. Met de Time Out tegen Pesten gaan we met heel de sportsector voor een pestvrije sport!

 • Pesten
Heroes

Dries Mertens steunt het Heroes of Football project!

Dries Mertens steunt het Heroes of Football project! Sinds januari 2016 is de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) partner van het Europese diversiteitsproject Heroes of Football, een Europees initiatief om ervoor te zorgen dat iedereen die van voetbal houdt of deelneemt aan het spel, onbelemmerd plezier beleeft en daarbij helemaal zichzelf kan zijn, wat ook zijn/haar seksuele voorkeur is.

 • Holebi’s en transgender
Top facebook-banner

Ben jij klaar voor de Week tegen Pesten 2017?

Jaarlijks wordt in de week voorafgaand aan de krokusvakantie de Vlaamse Week tegen Pesten gehouden. Van 17 tot 24 februari vindt editie 2017 plaats. Tijdens deze editie zegt heel de sportsector Time Out tegen Pesten in samenwerking met de Rode Duivels! Ontdek wat jij allemaal kan doen!

 • Pesten
Cover-transgenders

Brochure ‘Transgender in de sport’

De nieuwe brochure ‘Transgender in de sport’ van Sport Vlaanderen reikt sportfederaties, clubs en de bredere sportsector een leidraad aan voor een beleid rond sportparticipatie van transgenders.

 • Holebi’s en transgender
P1/4

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?