Nieuws

Hands-people-woman-meeting (1)

ICES zoekt een voltijds coördinator!

ICES zoekt een nieuwe voltijdse collega om het team te coördineren!

Wada-anti-doping

Play True Day 2018: Save the date!

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) moedigt alle landen en hun nationale antidopingorganisaties (NADO’s) aan om jaarlijks een Play True Day te organiseren. In 2018 zal de Play True Day in heel België plaatsvinden in het weekend van 31 augustus tot en met 2 september.

Top facebook-banner  large

Doe met jouw sportclub, federatie of sportdienst mee aan de Vlaamse Week tegen Pesten 2018!

Doe met jouw sportclub, federatie of sportdienst mee aan de Vlaamse Week tegen Pesten 2018! Ontdek hier wat je allemaal kan doen

  • Pesten
Startup-photos  large

Word jij onze nieuwe collega?

Wij zoeken een nieuwe collega om ons team te versterken!

The-ball-stadion-football-the-pitch-39562

Zes extra maatregelen voor sportfederaties tegen grensoverschrijdend gedrag

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Pexels-photo-302440

Persbericht reportage Pano 8 november 2017

Vandaag deden enkele getroffenen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport hun verhaal in Pano. Een reportage om van stil te worden. Het vergt bergen moed om je zo kwetsbaar op te stellen. Hun drijfveer? Dat zo’n zaken in de toekomst niet meer voorkomen. Dat is waar het Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES) ook volop voor gaat.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Logo voetbalfraude nl

Meldpagina www.sportfraude.be online

Manipulatie van sportwedstrijden heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste bedreigingen van de integriteit van de sport. Deze praktijk heeft zich geleidelijk aan over
alle landen en sportdisciplines verspreid. In België werd daarom het ‘Nationaal platform ter bestrijding van de manipulatie van sportwedstrijden’ opgericht. Het platform lanceert nu de meldpagina www.sportfraude.be, waar iedereen terecht kan die een vermoeden heeft van manipulatie of fraude.

Pexels-photo-357514

Verslag raad van bestuur oktober

In het kader van good governance zullen voortaan vanuit ICES vzw de beslissingen van de raad van bestuur op de website worden gepubliceerd. Zodoende wordt de transparantie binnen de organisatie gewaarborgd.

Rubens

ICES aanwezig in de commissie inzake grensoverschrijdend gedrag in de sport

Op 26/10/2017 was ICES aanwezig op de hoorzitting over grensoverschrijdend gedrag in de sport voor de gelijknamige commissie van het Vlaamse Parlement. Daar hebben zij onder meer enkele bevindingen en enkele aanbevelingen geuit die de commissieleden kunnen gebruiken in hun algemene aanbevelingen.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Sportouderspagina

Begeleidingstraject Sportouders

In 2018 zet ICES sterk in op het thema Sportouders met een begeleidingstraject voor sportfederaties, sportdiensten en koepelsportorganisaties.

  • Ouders
Pexels-photo

Wie luistert naar jou bij seksueel grensoverschrijdend gedrag? Waar kan je melden?

Wie luistert naar jou bij seksueel grensoverschrijdend gedrag? Waar kan je melden?

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Pexels-photo-28807

Een hectische maar belangrijke week rond seksueel misbruik in de sport!

Vorige week donderdag werd het filmpje van VOICE gelanceerd. Daar riepen topsporters zwemmer Pieter Timmers, wielrenster Ann-Sophie Duyck, taekwondoka Jaouad Achab en judoka Ann Simons seksueel grensoverschrijdend gedrag een halt toe. Na de getuigenis van Ann Simons volgden nog vele getuigenissen in de media. We willen de sporters die met hun verhaal naar buiten zijn getreden bedanken. Het vraagt veel moed om deze stap te zetten en elke persoon met zijn of haar persoonlijk verhaal verdient alle respect.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
P1/5

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?