Nieuws

Vlaggen sport26

Ondersteuning integriteit breidt uit: nieuwe medewerkster en nieuwe maatregelen

Met de aanwerving van een nieuwe medewerkster Integriteit en nieuw ondersteunend materiaal heeft het Centrum Ethiek in de Sport zijn werking rond seksueel grensoverschrijdend gedrag uitgebreid. We zetten alles nog eens op een rijtje.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Evynieuw

Nieuwe coördinator ICES: Evy Van Coppenolle

ICES krijgt een nieuwe coördinator: Evy Van Coppenolle zal vanaf dinsdag 22 mei het team leiden. Evy werkt nu nog bij multisportfederatie S-Sport // Recreas. Ze neemt de plaats in van Lore Vandevivere, die na jaren waardevol werk voor ICES lector wordt bij de Howest Brugge.

Infografieken

Ontdek de infografieken van het Centrum Ethiek in de Sport

De thema’s van het Centrum Ethiek in de Sport hebben een visuele vertaling gekregen in zestien infografieken. Voortaan stellen we er elke week één voor. We beginnen met het thema ‘Pesten’. Ontdek de infografiek hieronder. Geïnteresseerd? Wil je meer weten? Volg dan de link onderaan de infografiek, zo vind je nog veel meer informatie, ondersteunende documenten, interessante organisaties, praktijkvoorbeelden, tips & tricks…

  • Pesten
Aankondiging panelgesprek 25 april vub

Panelgesprek Vlaams preventiebeleid seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport

Ter gelegenheid van de Leerstoel Calewaert 2018 organiseert de VUB op 25 april een panelgesprek over het Vlaamse preventiebeleid rond seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport. Schuiven aan tafel voor een diepgaand gesprek: Sonia Vande Broeck (Sport Vlaanderen), Sophie Cools (Vlaamse Sportfederatie), Kristine De Martelaer (professor VUB en voorzitter Centrum Ethiek in de Sport), Elisabeth Matthys (Advocatenkantoor Stibbe), Tineke Sonck (Voice). Journalist Tom Boudeweel zal het debat in goede banen leiden.

Img 20180406 110411

Interessante lessen uit oprichtingscongres Safe Sport International

Het Centrum Ethiek in de Sport nam begin april deel aan het eerste congres van Safe Sport International: Challenging violence in sport. Safe Sport International is een nieuwe organisatie die wereldwijd standaarden wil stellen rond alle vormen van geweld in de sport: seksueel, fysiek en emotioneel. Voorzitter is Anne Tiivas, hoofd van de ‘Child Protection in Sport Unit’ van het Britse NSPCC. Voor het Centrum Ethiek in de Sport waren beleidsmedewerker Marybel Vanbutsele en bestuurslid Tine Vertommen aanwezig.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • Fysiek en psychisch geweld
Marybel

Marybel versterkt ons team

Marybel Vanbutsele is sinds 26 maart onze nieuwe medewerker Integriteit. Ze maakte de overstap vanuit Child Focus. Bij ons zal ze specifiek werken rond seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport, en onder andere nauw samenwerken met de in maart aangestelde aanspreekpersonen integriteit (API) bij de federaties. Ze heeft de ervaring en het enthousiasme om fantatisch werk te leveren bij het Centrum Ethiek in de Sport, dus stellen we haar hier graag aan u voor.

Pexels-photo-357514  large

Verslag Raad van Bestuur maart 2018

In het kader van good governance publiceert het Centrum Ethiek in de Sport beslissingen van de raad van bestuur op de website. Zodoende wordt de transparantie binnen de organisatie gewaarborgd, maar geven we mogelijke partners ook de kans om onze werking te leren kennen. Veel leesplezier, u kan Centrum Ethiek in de Sport altijd contacteren via info@ethischsporten.be.

Afbeeldingsmg

ICES zoekt lesgevers Sport met Grenzen

ICES zoekt lesgevers om de vorming Sport met Grenzen te geven, een vorming rond seksuele integriteit in de sport.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Pexels-photo-357514

Verslag Raad van Bestuur Januari 2018

In het kader van good governance zullen voortaan vanuit ICES vzw de beslissingen van de raad van bestuur op de website worden gepubliceerd. Zodoende wordt de transparantie binnen de organisatie gewaarborgd.

Hands-people-woman-meeting (1)

ICES zoekt een voltijds coördinator!

ICES zoekt een nieuwe voltijdse collega om het team te coördineren!

Wada-anti-doping

Play True Day 2018: Save the date!

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) moedigt alle landen en hun nationale antidopingorganisaties (NADO’s) aan om jaarlijks een Play True Day te organiseren. In 2018 zal de Play True Day in heel België plaatsvinden in het weekend van 31 augustus tot en met 2 september.

P1/6

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?