Nieuws

Guillaume-perigois-0nrkvdda2fw-unsplash

3 nieuwe Europese projecten

De afgelopen weken kregen we fijn nieuws: in 2021 starten maar liefst 3 nieuwe Europese projecten waaraan we als partner deelnemen. Samen met verschillende Europese organisaties zullen we werken rond grensoverschrijdend gedrag, goed bestuur en (on)gelijkheid.

Pexels-judit-peter-1766604

4 ICES-opleidingen vanaf nu aan te vragen als webinar

Zoals zoveel organisaties binnen én buiten de sport, heeft ook ICES versneld werk gemaakt van een digitaal opleidingsaanbod. Na enkele try-outs en de nodige aanpassingen, zijn 4 van onze vaste opleidingen vanaf nu als webinar beschikbaar op aanvraag. Bij elk van de webinar-opleidingen zoeken we maximaal de interactie met de deelnemers op.

 • Ouders
 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
 • Fysiek en psychisch geweld
Eposm 2-2

5.000 mensen delen hun ervaringen met matchfixing voor EPOSM

Het EPOSM-project (“Evidence-based Prevention Of Sporting-Related Match-Fixing”) heeft in november met succes de gegevensverzameling afgerond. Zes maanden lang werd in zeven Europese landen (Oostenrijk, België, Kroatië, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk) een online vragenlijst over matchfixing afgenomen.

 • Matchfixing
Vst logo neg cmyk

Opstart Vlaams Sporttribunaal

Op 1 januari gaat het nieuwe Vlaams Sporttribunaal officieel van start.

Piet meneve

Nieuw beleidsplan: interview met onze voorzitter

De afgelopen maanden heeft het bestuur van ICES, samen met het team, het nieuwe beleidsplan voor de komende drie jaar opgemaakt. We bouwen verder op onze huidige werking maar leggen ook enkele nieuwe accenten. Onze voorzitter Piet Meneve vertelt je er graag meer over.

Kijknietwegbanner

#kijknietweg bij grensoverschrijdend gedrag in de sport

1712 lanceert #kijknietweg, een campagne over grensoverschrijdend gedrag in Sport en Cultuur. Sporters Louise Carton en Aagje Vanwalleghem getuigen over grensoverschrijdend gedrag. 1712 roept op tot een cultuuromslag in de sportsector.

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
 • Fysiek en psychisch geweld
 • Pesten
 • Eetproblemen
Pexels-photo large

Wie luistert naar jou bij fysiek of emotioneel misbruik? Waar kan je melden?

Fysiek of emotioneel misbruik in de sport gezien of meegemaakt? Als je kan en wil spreken, is er altijd die wil luisteren en helpen.

 • Fysiek en psychisch geweld
Enwatzoujijdoen 3 twitter

En wat zou jij doen?                  De reactie van trainers op grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag, zou jij ingrijpen als je het zag? Thomas More Hogeschool heeft in samenwerking met onder andere Sport Vlaanderen en Centrum Ethiek in de Sport een online vragenlijst ontwikkeld voor jeugdtrainer. Deze vragenlijst peilt naar gedachten, gevoelens en gedrag van jeugdtrainers wanneer ze signalen van grensoverschrijdend gedrag oppikken. Ben jij een trainer? Surf dan naar www.enwatzoujijdoen.be, vul deze vragenlijst in en maak kans op een mooie prijs!

 • Fysiek en psychisch geweld
 • Pesten
 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Tools smg head big

Binnenkort beschikbaar: Vlaggensysteem op jongerenmaat

Binnenkort lanceren we een Sport Met Grenzen Vlaggensysteem op jongerenmaat. Aan de hand van twee laagdrempelige methodieken kan je jonge sporters (12-18 jaar) met elkaar in gesprek laten gaan over wat ze wel en niet oké vinden.

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Horizontaal

ENQUÊTE. Jouw ervaring met matchfixing

Bent u 18 jaar of ouder en bent (of was) u actief in het Belgische voetbal, tennis of basketbal (ongeacht het niveau)?

Vul dan de onderstaande enquête in, die peilt naar uw mening over (en eventuele ervaring met) matchfixing.
Zowel huidige als voormalige atleten, coaches, bestuursleden, scheidsrechters, medische staf, etc. kunnen deze vragenlijst invullen.

 • Matchfixing
Ices-6

Nieuwe case-ondersteuner schiet uit de startblokken

Een aantal weken geleden liet onze case-ondersteuner Marybel Vanbutsele ons weten dat ze binnenkort zou starten met een nieuwe uitdaging. Simon De Vriendt zal haar vervangen en vanaf heden de sportsector ondersteunen in cases integriteit.

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Vacature

Word jij onze nieuwe beleidsmedewerker?

P1/10

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?