Nieuws

The-ball-stadion-football-the-pitch-39562

Zes extra maatregelen voor sportfederaties tegen grensoverschrijdend gedrag

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Pexels-photo-302440

Persbericht reportage Pano 8 november 2017

Vandaag deden enkele getroffenen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport hun verhaal in Pano. Een reportage om van stil te worden. Het vergt bergen moed om je zo kwetsbaar op te stellen. Hun drijfveer? Dat zo’n zaken in de toekomst niet meer voorkomen. Dat is waar het Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES) ook volop voor gaat.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Logo voetbalfraude nl

Meldpagina www.sportfraude.be online

Manipulatie van sportwedstrijden heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste bedreigingen van de integriteit van de sport. Deze praktijk heeft zich geleidelijk aan over
alle landen en sportdisciplines verspreid. In België werd daarom het ‘Nationaal platform ter bestrijding van de manipulatie van sportwedstrijden’ opgericht. Het platform lanceert nu de meldpagina www.sportfraude.be, waar iedereen terecht kan die een vermoeden heeft van manipulatie of fraude.

Pexels-photo-357514

Verslag raad van bestuur oktober

In het kader van good governance zullen voortaan vanuit ICES vzw de beslissingen van de raad van bestuur op de website worden gepubliceerd. Zodoende wordt de transparantie binnen de organisatie gewaarborgd.

Rubens

ICES aanwezig in de commissie inzake grensoverschrijdend gedrag in de sport

Op 26/10/2017 was ICES aanwezig op de hoorzitting over grensoverschrijdend gedrag in de sport voor de gelijknamige commissie van het Vlaamse Parlement. Daar hebben zij onder meer enkele bevindingen en enkele aanbevelingen geuit die de commissieleden kunnen gebruiken in hun algemene aanbevelingen.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Sportouderspagina

Begeleidingstraject Sportouders

In 2018 zet ICES sterk in op het thema Sportouders met een begeleidingstraject voor sportfederaties, sportdiensten en koepelsportorganisaties.

  • Ouders
Pexels-photo

Wie luistert naar jou bij seksueel grensoverschrijdend gedrag? Waar kan je melden?

Wie luistert naar jou bij seksueel grensoverschrijdend gedrag? Waar kan je melden?

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Pexels-photo-28807

Een hectische maar belangrijke week rond seksueel misbruik in de sport!

Vorige week donderdag werd het filmpje van VOICE gelanceerd. Daar riepen topsporters zwemmer Pieter Timmers, wielrenster Ann-Sophie Duyck, taekwondoka Jaouad Achab en judoka Ann Simons seksueel grensoverschrijdend gedrag een halt toe. Na de getuigenis van Ann Simons volgden nog vele getuigenissen in de media. We willen de sporters die met hun verhaal naar buiten zijn getreden bedanken. Het vraagt veel moed om deze stap te zetten en elke persoon met zijn of haar persoonlijk verhaal verdient alle respect.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Annsimons

Topsporters steunen VOICE

Vier topsporters bundelen hun krachten in een campagnefilmpje voor VOICE. Hun statement klinkt luid en duidelijk: seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik hebben geen plaats in de sport, wie het overkomt treft nooit schuld en wie erover kan en wil praten kan terecht bij VOICE.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Hands on high bar istock 000049983428 large

Save the date: VOICE Erkenningsmoment

Tijdens dit forum krijgen slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport de kans om hun verhaal te doen en gehoord te worden.

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Startup-photos

Word jij onze nieuwe collega?

ICES zoekt een nieuwe gedreven collega om te werken rond enerzijds seksueel grensoverschrijdend gedrag en anderzijds de implementatie van good governance in de organisatie.

Jaarverslag  large

Ontdek de werkzaamheden van ICES in 2016!

Het jaarverslag 2016 geeft je een overzicht van alle initatieven en projecten van het afgelopen werkingsjaar.

P1/5

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?