Nieuws

Kijknietwegbanner

#kijknietweg bij grensoverschrijdend gedrag in de sport

1712 lanceert #kijknietweg, een campagne over grensoverschrijdend gedrag in Sport en Cultuur. Sporters Louise Carton en Aagje Vanwalleghem getuigen over grensoverschrijdend gedrag. 1712 roept op tot een cultuuromslag in de sportsector.

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
 • Fysiek en psychisch geweld
 • Pesten
 • Eetproblemen
Pexels-photo large

Wie luistert naar jou bij fysiek of emotioneel misbruik? Waar kan je melden?

Fysiek of emotioneel misbruik in de sport gezien of meegemaakt? Als je kan en wil spreken, is er altijd die wil luisteren en helpen.

 • Fysiek en psychisch geweld
Enwatzoujijdoen 3 twitter

En wat zou jij doen?                  De reactie van trainers op grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag, zou jij ingrijpen als je het zag? Thomas More Hogeschool heeft in samenwerking met onder andere Sport Vlaanderen en Centrum Ethiek in de Sport een online vragenlijst ontwikkeld voor jeugdtrainer. Deze vragenlijst peilt naar gedachten, gevoelens en gedrag van jeugdtrainers wanneer ze signalen van grensoverschrijdend gedrag oppikken. Ben jij een trainer? Surf dan naar www.enwatzoujijdoen.be, vul deze vragenlijst in en maak kans op een mooie prijs!

 • Fysiek en psychisch geweld
 • Pesten
 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Tools smg head big

Binnenkort beschikbaar: Vlaggensysteem op jongerenmaat

Binnenkort lanceren we een Sport Met Grenzen Vlaggensysteem op jongerenmaat. Aan de hand van twee laagdrempelige methodieken kan je jonge sporters (12-18 jaar) met elkaar in gesprek laten gaan over wat ze wel en niet oké vinden.

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Horizontaal

ENQUÊTE. Jouw ervaring met matchfixing

Bent u 18 jaar of ouder en bent (of was) u actief in het Belgische voetbal, tennis of basketbal (ongeacht het niveau)?

Vul dan de onderstaande enquête in, die peilt naar uw mening over (en eventuele ervaring met) matchfixing.
Zowel huidige als voormalige atleten, coaches, bestuursleden, scheidsrechters, medische staf, etc. kunnen deze vragenlijst invullen.

 • Matchfixing
Ices-6

Nieuwe case-ondersteuner schiet uit de startblokken

Een aantal weken geleden liet onze case-ondersteuner Marybel Vanbutsele ons weten dat ze binnenkort zou starten met een nieuwe uitdaging. Simon De Vriendt zal haar vervangen en vanaf heden de sportsector ondersteunen in cases integriteit.

 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Vacature

Word jij onze nieuwe beleidsmedewerker?

Marketing-strategy-6229

Leidraad voor sportfederaties: Ethisch sporten in het beleidsplan

Raadpleeg hier onze nieuwe leidraad voor sportfederaties met inspiratie en voorbeelden om ethisch sporten te integreren in het beleidsplan.

Voorblad zeno ices tekengebied 1 kopie 3-2

Publicatie: 10 praktijkverhalen over sport, gendergelijkheid en seksuele diversiteit

Deze 10 praktijkverhalen over sport, gendergelijkheid en seksuele diversiteit bieden inspiratie, inzichten en concrete tips voor iedereen die betrokken is bij de organisatie en het beleid van sport. Download deze publicatie hier.

 • Gendergelijkheid
 • Holebi’s en transgender personen
 • Respect en solidariteit
 • Rechten van het kind
 • Seksueel grensoverschrijdend gedrag
Corona

Geen bijscholingen tot 19 april

Gelet op de verdere verspreiding van het Coronavirus en gelet op de geactualiseerde inzichten en aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, beslisten we om alle bijscholingen, zowel eigen organisaties als deze ism. Dynamo Project tot 19 april af te gelasten.

Omslagfoto weektegenpesten

Week tegen Pesten 2020: Doe mee!

Van vrijdag 14 februari t.e.m. vrijdag 21 februari 2020 vindt de 15de Vlaams Week tegen Pesten plaats. Een week lang maken we samen met jou duidelijk dat pesten nergens thuishoort, ook niet in de sport! Ontdek hier wat jouw sportorganisatie kan doen!

Afbeelding-sporters-socialmedia (002)

ENQUÊTE. Weddenschappen in jouw sport

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en Andere Drugs (VAD) doet in samenwerking met Universiteit Gent een onderzoek naar de deelname van sporters aan sportweddenschappen. Op basis van deze resultaten kan een interventie ontwikkeld worden om sportclubs te ondersteunen om beleidsmatig te werken rond het thema gokken in de clubomgeving.

 • Matchfixing
P2/11

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?