Actieplannen tegen matchfixing

  • Newsitem-medium
  • Matchfixing

Het Erasmus+ Project EPOSM waaraan ICES sinds begin vorig jaar deelneemt, gaat de tweede fase in. Onze nieuwe beleidsmedewerker Fair Play & Matchfixing, Simon, vertelt jullie meer!

Het Erasmus+ Project EPOSM (‘Evidence-based Prevention Of Sporting-related Match-fixing) is een project waarbij academische en praktijkgerichte organisaties samenwerken om, in een eerste fase, surveyonderzoek te doen naar het fenomeen van matchfixing. In elk van de deelnemende landen werden atleten, coaches, officials en bestuursleden uit drie sportdisciplines bevraagd omtrent het voorkomen van en de ervaringen met (sport-gerelateerde) matchfixing. Uit deze bevraging bleek onder meer dat bijna 20% van de bevraagden reeds in contact kwam met matchfixing, bovendien gaf 8% aan zelf reeds benaderd te zijn voor matchfixing.

Nu de bevraging is afgerond, maken we werk van actieplannen en workshops over sport-gerelateerde matchfixing. In deze tweede fase van het project zal ICES een prominente rol opnemen. In samenwerking met de betrokken sportfederaties – in België zijn dit de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), Tennis Vlaanderen en Basket Vlaanderen – zullen we de actieplannen en workshops opstellen en ontwikkelen.

De afgelopen weken organiseerden we dan ook al enkele meetings met de betrokken sportfederaties om de resultaten van de bevraging door te nemen alsook hun input, verwachtingen en feedback te bespreken. Ook Panathlon België werd bevraagd omtrent hun verwachtingen en doelstellingen. De komende weken zal het ICES-team aan de slag gaan met deze input van de partners om sterke actieplannen op te stellen.

Wij danken onze partners alvast voor hun motivatie en vlotte samenwerking!

Voor meer resultaten van het survey-onderzoek en verdere informatie omtrent het EPOSM-project verwijzen wij graag door naar: https://www.eposm.net/kopie-van-persbericht.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?