Binnenkort beschikbaar: nieuwe ondersteuningstool SGG voor sportclubs

  • Abstract-ai-art-355948
  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Om sportclubs nog beter te ondersteunen in de aanpak van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in de sport bereidde ICES de voorbije maanden een nieuwe ondersteuningstool voor. Momenteel testen enkele sportclubs het materiaal en leggen we de laatste hand aan het nieuwe instrument. De lancering is voorzien vanaf maart 2019.

Een belangrijk onderdeel van het instrument is de bijscholing voor club-API’s. Meer en meer federaties stimuleren sportclubs om een club-API aan te stellen en bekend te maken. Deze geëngeerde clubmedewerkers willen we extra ondersteunen met een bijscholing met basisinzichten omtrent (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, het Vlaggensysteem, omgaan met incidenten, gesprekstechnieken en doorverwijsmogelijkheden.

Verder omvat het instrument modeldocumenten, achtergrondinformatie en richtlijnen om preventief en reactief werk te maken van een ethisch en veilig sportklimaat op clubniveau. Dit mag je zoal verwachten:

Voor sportfederaties voorzien we een begeleidende leidraad met richtlijnen om het nieuwe instrument in te zetten voor sportclubondersteuning.

Vragen over de nieuwe tool? Contacteer Arne via arne@ethischsporten.be

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?