Sportieve week tegen Pesten: Stip it, doe de moove, of speel het themaspel

  • Variatiespel
  • Pesten

Van vrijdag 22 februari tot maandag 1 maart loopt de Week tegen Pesten. Een initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, waar ook het Centrum Ehtiek in de Sport deel van uitmaakt. Samen met jou, met jouw school, jeugdvereniging of sportclub willen we werk maken van een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren.

Stip it

Laat met je club zien dat jullie een sportieve vuist maken tegen pesten. Zet 4 stippen op je hand en doe de ‘Move tegen Pesten’: zo laat je zien dat je tegen pesten bent. Deel je foto op sociale media met #stipit.

Ketnet-wrapper Tinne Oltmans toont hoe het moet.

#Stipit
#Stipit


Met elke stip die je zet, ga je akkoord met één van deze stellingen:

De Week tegen Pesten is ook het ideale moment om samen met jouw jonge sporters het themaspel te spelen. Leuk, sportief en je maakt er het onderwerp bespreekbaar mee. Uitleg, tips en speelkaarten kan je hier gratis downloaden.

Een volledig jaar tegen pesten!

Natuurlijk zijn we niet alleen deze week tegen pesten. Er zijn heel wat dingen die je het hele jaar door kan doen om aan een pestvrije sportclub te werken. Laat je elke maand inspireren door een andere bouwsteen van een goed antipestbeleid. Elke bouwsteen benoemt acties waarmee je pesten voorkomt of kunt aanpakken. Zo geven we pesten samen een heel jaar geen kans! #eenjaarlangtegenpesten.

Volg Kies Kleur tegen Pesten op Facebook om op de hoogte te blijven van de acties.

Overzicht:

Nog meer weten? En benieuwd welke topsporters (je herkent heel wat olympische medaillewinnaars) een vuist maken tegen pesten? Neem dan een kijkje op www.topindesport.be.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?