Save the date: VOICE Erkenningsmoment

  • Hands on high bar istock 000049983428 large
  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Getuigenissen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport

Julie was 13 toen ze verkracht werd door haar zwemcoach. Hilde werd tijdens het omkleden meerdere keren begluurd door de zaalwachter van de sporthal. Sarah’s teamgenoot dwong haar tot orale seks. Hanna’s handbalcoach maakte elke training opmerkingen over haar borsten of haar billen. Ruben ontving seksueel getinte sms’jes van de assistent-voetbalcoach.

In de Verenigde Staten, Engeland, Spanje en Nederland getuigden de afgelopen maanden enkele ex-topsporters over het seksueel misbruik dat ze ervaarden tijdens hun sportcarrière. Ook in Vlaanderen durven een aantal sporters zo’n ervaringen met ons delen. Vaak hebben ze hier jarenlang over gezwegen, uit schuld of schaamte voor wat hen is overkomen.

Op 5 september 2017 organiseert Thomas More hogeschool Antwerpen in samenwerking met tal van partners een erkenningsmoment. Tijdens dit forum krijgen slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport de kans om hun verhaal te doen en gehoord te worden. Tegelijkertijd worden Vlaamse sportactoren geïnformeerd over het onderwerp en samen nadenken over de aanpak ervan.

Ontdek het programma

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?