Volg een train-de-trainer en word lesgever bij het Centrum Ethiek in de Sport

  • Lesgevers gezocht

Als Centrum Ethiek in de Sport organiseren we jaarlijks heel wat vormingen voor de sportsector. We zijn op zoek naar nieuwe lesgevers (freelance/vrijwilliger) om onze lesgeverspoule te versterken. Interesse? Stel je kandidaat als lesgever en schrijf je in voor onze train-de-trainervormingen in april.

Vormingen ICES

We zijn specifiek op zoek naar nieuwe lesgevers voor onze verschillende vormingen over de aanpak van grensoverschrijdend gedrag in sport voor zowel sportclubs, sportfederaties als sportfaciliteiten (vb. zwembaden). Met deze vormingen reiken we handvaten aan om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, herkennen en aan te pakken indien het zich voordoet. Het aantal aanvragen voor deze vormingen stijgt ieder jaar. Daarom zoekt ICES enthousiaste nieuwe lesgevers die af en toe hun avond of weekenddag willen besteden aan het geven van een vorming. Meer info over de inhoud van de verschillende vormingen vind je hier.

Train-de-trainervorming

Om lesgever te worden bij ICES dien je een train-de-trainervorming te volgen zodat je de juiste bagage hebt om als lesgever aan de slag te gaan. De train-de-trainersvormingen in april zullen omwille van de huidige situatie online doorgaan. We hopen echter om in het najaar ook een fysiek intervisiemoment te organiseren voor al onze lesgevers.

Hieronder vind je een overzicht van de data en uren. Voor sommige train-de-trainervormingen dien je eerst de basiscursus te volgen. Doordat ons vormingsaanbod momenteel voornamelijk online gebeurt, voorzien we ook 1 specifiek opleidingsmoment over online lesgeven.

Vergoeding lesgevers

Lesgevers bij ICES worden vergoed. Je krijgt 50 euro/lesuur en wanneer de vorming op locatie doorgaat, ontvang je ook een vergoeding voor je verplaatsing. De meeste vormingen duren 2 tot 3u.

Profiel lesgevers

We zoeken naar lesgevers die affiniteit hebben met ethische thema’s, bij voorkeur binnen de sport, en beschikken over goede presentatievaardigheden. Een achtergrond binnen Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (bachelor/master) of Sportpsychologie of ervaring als Aanspreekpunt Integriteit in een sportfederatie zijn zeker een meerwaarde, maar geen vereiste om lesgever bij ICES te worden.

Je kandidaat stellen?

Je kan je kandidatuur als lesgever doorgeven en inschrijven voor de train-de-trainersvormingen via deze link. We informeren je of jouw kandidatuur als lesgever al dan niet wordt weerhouden. Indien dit het geval is, bevestigen we ook jouw inschrijving voor de train-de-trainervormingen.

Meer info?

Neem contact op met An via vorming@ethischsporten.be.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?