Week van de Official: panelgesprek op 5 oktober

  • Week van de official

Scheidsrechters, juryleden, umpires,… Allemaal worden ze tijdens de Week van de Official bedankt en extra in de bloemetjes gezet. Als primeur werkt ICES dit jaar nauw samen met de Vlaamse Sportfederatie (VSF) in het kader van de Week van de Official.

Zo organiseren ICES en VSF op dinsdag 5 oktober een panelgesprek met als doelgroep officials rond de thema’s racisme, homofobie en seksisme. Hoe kan je als official omgaan met gevallen van racisme, homofobie en seksisme, hoe kan je reageren en waarom is dat belangrijk?

Het gesprek zal in goeie banen geleid worden door Aster Nzeyimana. De panelleden zijn:

Hoewel de doelgroep officials is, is iedereen welkom om het panelgesprek te volgen. Verwacht je alvast aan boeiende gesprekken en leerrijke inzichten over de ervaringen van officials en atleten in het omgaan met racisme, homofobie en seksisme. Welke drempels ervaren officials om discriminatie te melden? Wat betekent het voor sporters als officials al dan niet optreden bij discriminatie? En nog veel meer.

Het panelgesprek zal doorgaan op dinsdag 5 oktober om 20u en kan je zowel online als ter plaatse volgen (Winkelhaak in Antwerpen).

Meer info en inschrijven.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?