Over ons

Het Centrum Ethiek in de Sport vzw (ICES) is een door Vlaams Minister van Sport erkende organisatie voor beleidsondersteuning en praktijkontwikkeling op het gebied van ethisch sporten. Binnen het kader van het Gezond en Ethisch Sporten decreet hebben we volgende 5 kernopdrachten:

  1. als kenniscentrum functioneren op het gebied van ethisch sporten;
  2. informatie, kennis en expertise of beleidsopties van de Vlaamse overheid op het gebied van ethisch sporten in bruikbare instrumenten voor de sportsector omzetten, delen en daarvoor begeleiding en ondersteuning verzorgen voor de sportsector;
  3. bestaande instrumenten en praktijken op het gebied van ethisch sporten volgen en evalueren;
  4. de Vlaamse overheid ondersteunen op het domein van ethisch sporten;
  5. het maatschappelijk draagvlak voor thema’s op het gebied van ethisch sporten vergroten.

Ontstaan

Onder het engagement van Prof. dr. Marc Maes werd ICES in 2009 opgericht door een aantal personen betrokken bij de Bond voor Lichamelijke Opvoeding, Panathlon International, de Vlaamse universiteiten met een opleiding LO en personen begaan met de opvoeding, begeleiding en opleiding van sporters en jongeren in het bijzonder.

Sinds 2009 heeft ICES als jong centrum via verscheiden projecten heel wat kennis en expertise opgebouwd, instrumenten ontwikkeld en een breed netwerk uitgewerkt. Op 1 januari 2015 volgde de officiële erkenning als kenniscentrum inzake ethisch sporten in Vlaanderen.

Statuten en huishoudelijk reglement

Statuten

Huishoudelijk reglement

Beleidsplan

Beleidsplan 2021-2023

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?