Vorming

tools_smg_head_big

 

Een thema als lichamelijke en seksuele integriteit aanpakken is niet eenvoudig. Het SPORT MET GRENZEN pakket helpt je al veel vooruit... een aansluitende vorming geeft je nog meer inspiratie om zelf met de instrumenten aan de slag te gaan. ICES biedt vorming aan voor sportbegeleiders én clubbestuurders, met telkens andere accenten en concrete voorbeelden op maat.

 

Ben je een sportbegeleider?

Wat doe je als een sporter foto’s heeft genomen van de meisjes onder de douche? Hoe bied je het meeste privacy maar bewaak je toch de orde in de kleedkamer? Kunnen er seksueel getinte mopjes gemaakt worden tijdens de training met kinderen en jongeren? Hoe ga je om met aanrakingen in de sport? Welke antwoorden geef je op vragen over seksualiteit? Hoe reageer je als je ploeg niet meer naakt wil douchen? Welke afspraken maak je op sportkamp?

Ben je een clubbestuurder?

Wat doe je als een sporter foto’s heeft genomen van de meisjes onder de douche? Hoe zorg je voor een laagdrempelig aanspeekpunt voor mogelijke problemen? Welke gedragscode maak je op voor sporters en trainers omtrent kleedkamer- en douchegebruik? Kunnen er seksueel getinte mopjes gemaakt worden op de club met kinderen en jongeren? Mogen trainers en jongeren sms’en? Welke stappen neem je als een ouder een probleem meldt? Kan je een lid schorsen of uitsluiten voor lichamelijk of seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Op al deze vragen biedt SPORT MET GRENZEN: Vlaggensysteem een antwoord. Het pakket bestaat uit een handleiding en 30 situaties die in de sport kunnen voorkomen. Om dit thema volwaardig in jouw club aan te pakken vind je in SPORT MET GRENZEN: Beleidsinitiatieven concrete acties die je binnen je sportorganisatie kan verwezenlijken. De vorming is een mix van theorie, tips, voorbeeldcases en eigen aangereikte situaties.

Vorming volgen

Wil je graag een vorming SPORT MET GRENZEN volgen?

Onderwerp/doelgroep Datum Locatie Organisatie Meer info

Indien er geen vorming in de nabije toekomst in jouw regio worden aangeboden gelieve contact op te nemen met ICES vzw (info@ethischsporten.be).

Vorming aanvragen

ALS SPORTDIENST/SPORTFEDERATIE

Je kan de bijscholing Sport Met Grenzen aanvragen via Dynamoproject

ALS ANDERE ORGANISATIE

Je kan rechtstreeks via ICES een bijscholing Sport Met Grenzen op maat aanvragen (aangepaste inhoud/timing/accenten…)
info@ethischsporten.be - 09 218 91 24

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?