Gedetineerden

Gedetineerden - Goede Praktijken

‘Sportpromotie in de gevangenissen’

De Rode Antraciet wil zoveel mogelijk gevangenen aanzetten tot sport en beweging en vindt dit ook een recht voor iedereen. Begonnen als een Antwerps project heeft het recht op sport voor gevangenen nu een structurele verankering in het Vlaamse beleid gekregen. Met daarbij ook de focus op het leven na de detentieperiode, willen de sportfunctionarissen van De Rode Antraciet en de sportdiensten van de gevangenissen een duurzaam en kwalitatief sportaanbod creëren.

Lees meer

Topsportinitiatie United ‘United in Prison’

In samenwerking met De Rode Antraciet en gevangenis Antwerpen gaven de vijf Antwerpse topsportzaalclubs van United elk een topsportinitiatie in de gevangenis Antwerpen. Zo’n zestigtal deelnemende gevangen deden de coaches en topsporters achteraf versteld van hun motivatie, technische capaciteiten en fairplay. Niet alleen draagt dit project bij aan een positieve ontwikkeling van de gedetineerde, maar het zorgt ook voor het noodzakelijke contact met de buitenwereld.

Lees meer

Pilootproject De Rode Antraciet ‘Prisoners on the move’

De Rode Antraciet coördineerde in 2011 ‘Prisoners on the move’ als één van vijf pilootprojecten dat door het Europese Directoraat-generaal Onderwijs en Cultuur gesubsidieerd werd. Het project leidde tot zes ‘evidence based’ onderzoeken en aanbevelingen over de rol van sportorganisaties, overheden en gevangenissen, sport als integratie, netwerken, samenwerkingsmodellen, nieuwe methoden en interessante strategieën ten aanzien van sport in detentie.

Lees meer

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?