Holebis

Holebi’s en transgender personen - Goede Praktijken

ICES - Publicatie ‘10 praktijkverhalen over sport, gendergelijkheid en seksuele diversiteit’

Deze 10 praktijkverhalen over sport, gendergelijkheid en seksuele diversiteit bieden inspiratie, inzichten en concrete tips voor iedereen die betrokken is bij de organisatie en het beleid van sport. Deze praktijkverhalen tonen aan dat gendergelijkheid en seksuele diversiteit in de sport niet zomaar van vandaag op morgen tot stand zal komen maar eerder een continu proces is, van lange adem en van kleine en soms iets grotere stappen. In eerste instantie tonen deze praktijkverhalen aan dat er in de dagdagelijkse praktijk wel degelijk vooruitgang kan worden geboekt zolang gender en seksuele diversiteit in rekening worden genomen.

Lees meer

Campagne Gelijke Kansen in Vlaanderen en çavaria ‘Sports4Every1’

Verschillende topsporters schaarden zich in mei 2014 achter de nieuwe campagne van Gelijke Kansen in Vlaanderen en çavaria, getiteld ‘Sports4Every1’. Het doel is het taboe rond holebiseksualiteit te doorbreken in de sport en diversiteit te verwelkomen, want ‘iedereen wint erbij’.

Lees meer

Football v Homophobia

By working together across football, we can make a difference.

Lees meer

Mobiele tentoonstelling European Gay & Lesbian Sport Federation ‘Against the rules’

Om de taboesfeer rond holebi’s in de sport te doorbreken, ontwikkelde de European Gay & Lesbian Sport Federation’ de mobiele tentoonstelling ‘Against the rules’. De tentoonstelling wil in de vorm van 37 banners het vooroordeel wegwerken dat sport en homoseksualiteit niet samen gaan. De focus ligt op de discriminatie van seksuele minderheden in sport, een introductie over verschillende holebi-organisaties die betrokken zijn in de sportwereld en een overzicht van holebi topsporters.

Lees meer

‘Gay Sportcafé’

In Amsterdam wordt driemaal per jaar een ‘gay sportcafé’ gehouden. Deze informele netwerkborrel wil bruggen bouwen tussen sporters, bestuurders en beleidsmedewerkers ongeacht hun seksuele voorkeur, ter bevordering van een veilig en plezierig sportklimaat voor holebi’s en transgenders.

Lees meer

The Justin Campaign

The Justin Campaign werd in 2008 opgericht als herinnering aan de tragische zelfmoord van Justin Fashanu 10 jaar eerder. Fashanu staat bekend als de eerste voetballer die er openlijk voor uitkwam homo te zijn. De campagne wil bewustwording creëren rond homofobie in het amateurvoetbal en het profvoetbal. The Justin Campaign wil vooral stereotypen en misverstanden rond holebi’s uit de wereld bannen en werken aan een toekomst waarin holebi’s in het voetbal algemeen aanvaard worden.

Lees meer

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?