Holebis

Holebi’s en transgender - Goede Praktijken

Campagne Gelijke Kansen in Vlaanderen en çavaria ‘Sports4Every1’

Verschillende topsporters schaarden zich in mei 2014 achter de nieuwe campagne van Gelijke Kansen in Vlaanderen en çavaria, getiteld ‘Sports4Every1’. Het doel is het taboe rond holebiseksualiteit te doorbreken in de sport en diversiteit te verwelkomen, want ‘iedereen wint erbij’.

Lees meer

Mobiele tentoonstelling European Gay & Lesbian Sport Federation ‘Against the rules’

Om de taboesfeer rond holebi’s in de sport te doorbreken, ontwikkelde de European Gay & Lesbian Sport Federation’ de mobiele tentoonstelling ‘Against the rules’. De tentoonstelling wil in de vorm van 37 banners het vooroordeel wegwerken dat sport en homoseksualiteit niet samen gaan. De focus ligt op de discriminatie van seksuele minderheden in sport, een introductie over verschillende holebi-organisaties die betrokken zijn in de sportwereld en een overzicht van holebi topsporters.

Lees meer

‘Gay Football Supporters Network’

De Britse vrijwilligersorganisatie ‘Gay Football Supporters Network’ werd in 1989 opgericht als sociaal netwerk voor holebi en transgender voetbalsupporters. Via GFSN hebben verschillende Engelse topploegen nu ook een officiële holebi en transgender supportersclub. De GFSN probeert issues als homofobie te tackelen en heeft zelfs al een eigen nationale competitie opgericht. Daarnaast ijvert de GFSN ook voor inclusie, voert het campagne tegen discriminatie in voetbal en wil het een veilige en tolerante voetbalomgeving creëren.

Lees meer

‘Gay Sportcafé’

In Amsterdam wordt driemaal per jaar een ‘gay sportcafé’ gehouden. Deze informele netwerkborrel wil bruggen bouwen tussen sporters, bestuurders en beleidsmedewerkers ongeacht hun seksuele voorkeur, ter bevordering van een veilig en plezierig sportklimaat voor holebi’s en transgenders.

Lees meer

Documentaire ‘Game Face’

Deze documentaire zoomt in op het verhaal van twee Amerikaanse sporters en hun strijd voor aanvaarding binnen de samenleving en de sportwereld. De documentaire volgt Fallon Fox, de eerste transgender in de mixed martial arts, en Terrence Clemens, basketbalspeler en homo. Zo zijn we er getuige van wanneer ze uit de kast komen. De film gaat ook dieper in op de vele obstakels die ze gedurende hun carrière moeten zien te overwinnen.

Lees meer

Uit-shirt Rayo Vallecano

De Madrileense voetbalploeg Rayo Vallecano wil in het seizoen 2015-2016 de holebi-gemeenschap in Spanje een steuntje in de rug geven. En dat doet het op een vrij opvallende manier. Bij de shirtjes voor de uitwedstrijden werd de traditionele rode band ingewisseld voor een band met de regenboogkleuren. Het derde shirt heeft een roze band en wil de strijd tegen kanker steunen. Van elk verkocht shirt wordt 7 euro doorgestort naar een goed doel.

Lees meer

The Justin Campaign

The Justin Campaign werd in 2008 opgericht als herinnering aan de tragische zelfmoord van Justin Fashanu 10 jaar eerder. Fashanu staat bekend als de eerste voetballer die er openlijk voor uitkwam homo te zijn. De campagne wil bewustwording creëren rond homofobie in het amateurvoetbal en het profvoetbal. The Justin Campaign wil vooral stereotypen en misverstanden rond holebi’s uit de wereld bannen en werken aan een toekomst waarin holebi’s in het voetbal algemeen aanvaard worden.

Lees meer

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?