Matchfixing - Goede Praktijken

Online training Nationale Sportvereniging (Zweden)

De Zweedse sportfederatie lanceert een webeducatie voor middelbare scholieren tegen matchfixing en gokverslaving. De gratis tool is specifiek gericht op jongeren in het hoger secundair onderwijs. Vaak is het in de middelbare school dat jonge mensen in contact komen met het gokken en tegelijkertijd is het ook de leeftijd waar de activiteiten voor sporters intensiever worden en ze zelf gokobjecten worden.

Het onderzoek toont ook aan dat jonge mensen op onze sportacademies een bijzonder risico lopen als het gaat om het lijden aan problematisch gokken. Al met al maakt dit het erg belangrijk dat de atletische jeugd van vandaag kennis opdoet over de achterkant van games en weddenschappen “, zegt Johan Claesson, coördinator matchfixing, van de Swedish National Sports Association.

Lees meer

Protect Integrity

Een gezamelijk Erasmus + project met partners van EU Athletes, European Sport Security Association, European Gaming and Betting Association en de Remote Gambling Association. Het project beoogt onder meer het informeren van spelers over sportintegriteitskwesties en het waarschuwt voor de risico’s en gevaren van wedstrijdvervalsing. Het project verzorgde face-to-face onderricht voor bijna 15.000 Europese elite-sporters en jeugdatleten in 11 landen en 10 verschillende sporen. Er is ook een gedragscode ontwikkeld die bestaat uit vijf hoofdrichtlijnen die atleten aanmoedigen om integer te handelen.

Lees meer

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?