Topsport

Topsport - Goede Praktijken

Begeleidingsproject ‘Be Gold’

‘Be Gold’, het vroegere ABCD ‘jong sporttalent’-project, promoot specifieke projecten op gebied van detectie, ontplooiing en begeleiding van jonge topsporters in het vooruitzicht van de Olympische Spelen in 2016 en 2020. De drie gemeenschappen, in samenwerking het BOIC en de Nationale Loterij, willen via ‘Be Gold’ op middellange en lange termijn inzetten op beloftevolle talenten en hun via optimale omkadering begeleiden richting een top-8 plaats op de Olympische Spelen.

Lees meer

The European Athlete as Student Network

Opgericht in 2004 met fondsen van de Europese Commissie, heeft EAS als doel de combinatie tussen topsport en educatie te faciliteren. Gericht op zowel scholen die zich willen toespitsen op topsporters als op sportclubs en –federaties die hun atleten willen helpen met hun studies, wil EAS zowel de trainingscondities als de kansen op een degelijke opleiding optimaliseren. Dit laatste zorgt voor een veilig platform en een betere doorstart na het beëindigen van de sportcarrière.

Lees meer

Website ‘Werken in de Sport’

De Nederlandse website ‘Werken in de Sport’ geeft advies aan topsporters omtrent hun carrière na hun topsportcarrière. Nederlandse topsporters kunnen er terecht voor loopbaanbegeleiding en allerhande informatie die hier rechtstreeks of onrechtstreeks mee in verband staat. Zo vind je er info over fondsen, verzekeringen, solliciteren, stages, pensioen, fiscale en juridische tips, onderwijs, netwerken, competenties, etc.

Lees meer

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?