Cover gsport

G-sport - Instrumenten

Brochure Dynamo Project ‘G-sport in je sportclub’

De brochure ‘G-sport in je sportclub’ van het Dynamo Project richt zich op alle reguliere sportclubs die hun deuren willen open stellen voor G-sport. In deze brochure vind je duiding bij de term ‘G-sport’ en verschillende argumenten om ermee te beginnen. Om deze opstart te vereenvoudigen, voorziet de brochure in heel wat organisatorische tips. Wie met een specifieke doelgroep werkt, afhankelijk van de beperking, vindt ook heel wat tips en tricks terug in deze handige brochure.

Lees meer

Autisme in de sportclub

De meeste kinderen en jongeren gaan gráág naar een sportvereniging. Maar voor wie autisme heeft, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Vele clubs staan er wel voor open maar vragen zich af hoe ze hun activiteiten toegankelijker kunnen maken voor kinderen met autisme. En daar wil Het Raster graag bij helpen!
Met deze brochure willen we sportorganisaties ondersteunen om hun werking nog beter af te stemmen op kinderen met autisme. Want meer kennis over autisme leidt tot meer begrip. Zo gaan kinderen met autisme er écht bij horen. Dat noemen we ‘inclusie’.

Lees meer

Sensibiliseringscampagne G-sport Vlaanderen ‘G-sport, da’s 100% sporten!’

Alle actoren van G-sport Vlaanderen ontwikkelden samen de sensibiliseringscampagne ‘G-sport, da’s 100% sporten!’. G-sport Vlaanderen geeft daarmee aan volop te willen inzetten op G-sport, waarbij de ‘G’ ook staat voor ‘gewoon, geïntegreerd, goesting, grensverleggend, gescoord, maar vooral ook genieten’. Geïnteresseerde G-sporters worden in hun zoektocht naar een sport of een club op maat doorverwezen naar de sportdatabank en de website www.g-sportvlaanderen.be.

Lees meer

100% klaar voor de start : tips en tricks voor de begeleiding van sporters met een handicap.

Niet alleen voor de sporters maar ook voor de trainers en begeleiders binnen G-sport, zijn er soms heel wat drempels. Hoe pas ik mijn oefeningen aan, hoe moet ik reageren bij elke handicap of waar moet ik speciaal aandacht aan besteden bij de begeleiding van een G-sporter? Al deze vragen worden behandeld in de Tips en Tricks brochure : 100% klaar voor de start.

Lees meer

IOC ‘Sport for all’

De ‘Sport for all’ commissie van het IOC wil dat iedereen kan profiteren van de sociale en gezondheidsvoordelen van sport. Daarom voorziet het in deze publicatie heel wat project management tools om een ‘sports for all’ programma te implementeren. Deze worden aangevuld door tal van internationale casestudies ter inspiratie. Dit alles verloopt in samenwerking met internationale sportfederaties, nationale Olympische comités, nationale sportorganisaties en tal van andere partners.

Lees meer

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?