Matchfixing

Matchfixing - Instrumenten

Kader voor risicoanalyse matchfixing bij sporters door Dr. Els De Waegeneer

Dr. Waegeneer maakt gebruik van het REST-model om te analyseren hoe mensen zich op een onethische manier gaan gedragen, zoals het fixen van een wedstrijd. Er zijn vier stappen (morele gevoeligheid, moreel oordeel, morele motivatie en morele aard) die moeten worden vervuld om een ethische beslissing te nemen.

Lees meer

E-learning Keep Australian sport honest

Australisch e-learningprogramma ontworpen om u te helpen begrijpen wat matchfixing is, de gevolgen ervan, hoe u het kunt herkennen en rapporteren. Er zijn vier verschillende modules om te voltooien. Aan het einde is telkens een korte quiz om u te helpen elke sectie te begrijpen. Om te slagen, moet je een score van 100% halen.

Lees meer

Informatiefolder matchfixing van Tennis Vlaanderen

Een korte maar diepgaande brochure van de Vlaamse tennisfederatie voor haar topsporters. Je vindt er antwoorden op heel wat vragen. Wat zegt de Belgische wet? Welke handelingen vallen volgens de internationale federaties onder matchfixing? Welke straffen worden uitgespreken voor wie betrokken raakt bij matchfixing? Wat zijn de contactgegevens van het Vlaamse meldpunt?

Lees meer

SportAccord: Gedragscode over sportweddenschappen voor sporters en officials

De gedragscode bevat richtinggevende principes voor alle sporters en officials over sport en gokken. De principes benadrukken dat sporters en officials de regels van hun federaties, team, competitie en de wet van hun land moeten kennen; wed nooit op hun sport; deel nooit gevoelige informatie die niet beschikbaar is voor het grote publiek; maak nooit afspraken over een wedstrijd of een deel van de wedstrijd; meld het als je benaderd wordt door iemand…

Lees meer

Olympic Values Education Program (OVEP) Toolkit

OVEP is een reeks gratis en toegankelijke leermiddelen die door het IOC zijn gemaakt op basis van de kernprincipes van Olympisme: uitmuntendheid, respect en vriendschap. Gedurende het hele programma worden deelnemers aangemoedigd om op waarden gebaseerd leren te ervaren en de impact van Olympisme op individuele gezondheid, plezier en interactie te begrijpen.

Lees meer

IOC Play Fair “How to Successfully Run a Fair Play Workshop”

Een creatieve manier om jongeren op te leiden. Het doel van de workshop is om het met hen over matchfixing te hebben. De deelnemers nemen verschillende rollen op (sporter, coach, supporter, agent…) in een kort verhaal over matchfixing dat ze naspelen. Deelnemers kunnen verschillende sporten kiezen, ze kiezen welke slechterik de speler benadert, wat van de speler wordt gevraagd, wat de speler wordt aangeboden, de beslissing die de speler neemt en de gevolgen.

Lees meer

True Sport Agreement

De True Sport-overeenkomst is bedoeld om positieve waarden te onderwijzen en positieve karakterontwikkeling te bevorderen. De tool helpt een omgeving te creëren waarin coaches kunnen samenwerken om de groei van jonge mensen, zowel als sport als mens, te bevorderen.

Lees meer

Videogetuigenissen “Principles of True Sport”

Succesvolle Canadese atleten bespreken waarom de principes van ‘true sport’ belangrijk zijn en hoe zij hun sportleven hebben beïnvloed.

Lees meer

Quiz Tennis Integrity Unit (TIU)

De Tennis Integrity Unit (TIU) beantwoordt vragen over regels, verplichtingen, steekpenningen, aanpak, sociale media en meer. Je krijgt een reeks meerkeuzevragen voorgeschoteld en na het beantwoorden van de vraag krijg je de regel die van toepassing is op het scenario.

Lees meer

E-learning integriteit in sport van Interpol

Deze tool legt de nadruk op gokgerelateerde sport en de criminele aspecten ervan. Het maakt echter ook duidelijk dat het niet acceptabel is een wedstrijd om welke reden dan ook te bevestigen, te wedden of niet te wedden. Ze hebben E-learning modules voor jonge spelers, spelers, scheidsrechters, managers en coaches naast evenementen en workshops die worden gehouden.

Lees meer

Fix the Fixing

Fix Fixing is een project van Erasmus+ met drie doelen: inzicht krijgen in matchfixing, een educatief hulpmiddel ontwikkelen, en belanghebbenden en eindgebruikers informeren. Het instrument bestaat uit negen modules, elk met een presentatie en een handleiding. Er is aandacht voor sociale druk, de rol van media en reclame, morele vragen.

Lees meer

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?