Holebis

Holebi’s en transgender - Organisaties

België

çavaria

Çavaria inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Ze streeft het welzijn na en komt op voor de rechten van homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders in alle aspecten van het dagelijkse leven.

http://www.cavaria.be/

Out for The Win

Out For The Win wil de zichtbaarheid van holebi’s, transgenders, queers en intersekse personen in de sport verhogen via online verhalen en jonge atleten de kracht geven zich goed te voelen in hun eigen vel.

https://outforthewin.com/

Wel Jong, Niet Hetero

Wel Jong Niet Hetero een vrijwilligersorganisatie met als voornaamste doel dat elke holebi- en transgenderjongere in Vlaanderen en Brussel zich goed en veilig voelt.

http://www.weljongniethetero.be/

Auricula

Auricula is de Gentse Holebi sportclub. De club staat echter open voor zowel holebi’s als hetero’s. Onderling respect is daarbij de sleutel.

http://www.auricula.be/pages/info.php?code=ZZHO

Active Company

Active Company staat voor actieve sport & ontspanning voor holebi’s én hun vrienden. Wekelijks genieten meer dan 400 leden van een heleboel activiteiten in de regio Antwerpen.

http://www.activecompany.be/activecompany.be/ac01/

Break-Out Leuven

Break-Out Leuven heeft een volleybalclub en een badmintonclub die open staan voor iedereen die gay-friendly is en die zin heeft om mee te komen spelen, zelfs wanneer je basis van deze sport miniem is.

http://www.break-out.be/

Labyrint

Labyrint is een vereniging van en door vrouwen die zich richt tot personen die zoekend zijn naar hun seksuele identiteit en wie zich identificeert als lesbisch of biseksueel, ongeacht genderidentiteit.

http://www.labyrint-vzw.be/www.labyrint-vzw.be/Home.html

HLWM

HLWM staat voor Homo- en Lesbienne Werking Mechelen en is een gemengde werking voor homoseksuele en biseksuele mannen en vrouwen en transgenders in de regio Mechelen.

http://www.hlwm.be/wordpress/

Merhaba

Merhaba bouwt aan een warme wereld voor alle holebi, transgender en intersekspersonen (LGBTQI) met een migratie-achtergrond.

http://www.merhaba.be/

Brussels Gay Sports

Brussels Gay Sports staat voor gezelligheid, diversiteit en openheid. Het stimuleert de persoonlijke ontplooiing en sociale integratie van LGBTQI via sportactiviteiten en ontspanning, en dat in een geest van wederzijds respect en begrip.

http://www.bgs.org/nl

Rainbowhouse Brussels

Rainbowhouse Brussels heeft verschillende Nederlandstalige en Franstalige LGBTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender,Queer, Intersexual) verenigingen van de Brusselse regio onder zijn vleugels. Het is een plek waar LGBTQI’s en hun vrienden terecht kunnen voor informatie, onthaal of om elkaar te ontmoeten.

http://rainbowhouse.be/nl/home/

Fédération Arc En Ciel

De Fédération Arc En Ciel is een culturele en sportieve holebivereniging in Brussel.

https://arc-en-ciel-bxl.be/

Buitenland

The European Gay & Lesbian Sport Federation

The European Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF) bindt de strijd aan tegen discriminatie op grond van seksuele geaardheid en stimuleert integratie. Het zorgt voor uitwisseling van informatie tussen Europese sportorganisaties en steunt de oprichting van holebi-sportverenigingen.

http://www.eglsf.info/

Gay Games

Het doel van de Gay Games is het promoten van gelijkheid door de organisatie van een internationaal holebivriendelijk sportevenement.

http://www.gaygames.org/

worldOutgames

worldOutgames is een internationaal evenement georganiseerd vanuit de LGBTQ gemeenschap dat open is voor iedereen.

http://www.outgames.org/

Gay Union Through Sports

Gay Union Through Sports (GUTS), voorheen Stichting Homosport Nederland, stelt zich sinds 1988 ten doel de veiligheid en integratie van homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender (lhbt) sporters te bevorderen en hun belangen te behartigen.

http://www.guts.nu/

John Blankenstein Foundation

Geïnspireerd door de voormalig topscheidsrechter en homo-activist John Blankenstein, zet de Foundation zich in om de lhbt-acceptatie in de georganiseerde sport te verbeteren.

http://www.johnblankensteinfoundation.nl/

Alliantie Gelijkspelen

De Alliantie Gelijkspelen streeft naar een sportomgeving waarin iedereen vrijheid en veiligheid ervaart door bewustwording te creëren en de problematiek bespreekbaar te maken.

http://www.alliantie-gelijkspelen.nl/

GLAAD

GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) brengt verschillende mediabronnen samen om krachtige verhalen te vertellen over de holebigemeenschap. Het ijvert ook voor fairness en accuraatheid in de media.

http://www.glaad.org/

Pride in Sport

Pride in Sport wordt gesteund door de Europese Commissie en is een reeks van projecten en acties om discriminatie in sport tegen holebi’s te bestrijden.

http://www.prideinsport.info/

Pride Sports

Pride Sports zet zich in tegen homofobie in de sport in het Verenigd Koninkrijk en wil de toegang tot sport verbeteren voor alle holebi’s over de wereld.

http://www.pridesports.org.uk/

Russian Open Games

De Russian Open Games hebben als doel de promotie van een gezonde levensstijl, fysieke activiteiten en sport bij de holebigemeenschap.

http://www.russianopengames.ru/welcome-to-the-website-of-russian-open-games/

Niet alleen anders

Omdat holebi’s soms het gevoel krijgen dat ze de enige zijn die ‘anders’ zijn, biedt deze website voor Nederlanders een overzicht van activiteiten voor deze holebi-jongeren.

http://www.nietalleenanders.nl/

Football .v. Homophobia

Football .v. Homophobia is een international initiatief tegen homofobie in het voetbal op alle niveaus, van amateurclubs tot professionele clubs.

http://www.footballvhomophobia.com/

The Gay & Lesbian International Sport Association

The Gay & Lesbian International Sport Association is een internationale sport- en mensenrechtenorganisatie dat sportclubs, sportverenigingen en sporttornooien wereldwijd faciliteert.

http://www.glisa.org/

Just a Ballgame

Just a Ballgame staat voor bewustmaking van holebi-issues, de promotie van holebi-geschiedenis, het uit de wereld helpen van mythes en het verbreden van opleidingen in verschillende culturen.

http://www.justaballgame.co.uk/

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?