Luister! VOICE erkenningsmoment

Wanneer: 05/09/2017

Locatie:
Thomas More Antwerpen
Molenstraat 8
2018 Antwerpen
België

Docent: Zie programma

Organisatie: Thomas More hogeschool Antwerpen, onderzoeksinstituut CAPRI van de Universiteit Antwerpen, het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk. Met de steun van Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie

Prijs: Zie programma

Getuigenissen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport

Julie was 13 toen ze verkracht werd door haar zwemcoach. Hilde werd tijdens het omkleden meerdere keren begluurd door de zaalwachter van de sporthal. Sarah’s teamgenoot dwong haar tot orale seks. Hanna’s handbalcoach maakte elke training opmerkingen over haar borsten of haar billen. Ruben ontving seksueel getinte sms’jes van de assistent-voetbalcoach.

In de Verenigde Staten, Engeland, Spanje en Nederland getuigden de afgelopen maanden enkele ex-topsporters over het seksueel misbruik dat ze ervaarden tijdens hun sportcarrière. Ook in Vlaanderen durven een aantal sporters zo’n ervaringen met ons delen. Vaak hebben ze hier jarenlang over gezwegen, uit schuld of schaamte voor wat hen is overkomen. Tijdens dit forum geven we slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport de kans om hun verhaal te doen en gehoord te worden. Tegelijkertijd willen we Vlaamse sportactoren informeren over het onderwerp en samen nadenken over de aanpak ervan.

Een greep uit het programma van deze dag: persoonlijke getuigenissen van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport, een gesprek met de VOICE ambassadeurs en de Vlaamse Kinderrechtencommissaris, 10 mythes over seksueel geweld in de sport, de Sport met Grenzen vlaggensysteem workshop, een good practice uitwisseling en een workshop over het opstellen van een preventiebeleid in jouw sportorganisatie.

Praktisch informatie
Datum: dinsdag 5 september 2017, 9.30u – 16.30u
Locatie: Thomas More hogeschool Antwerpen, Campus Sanderus, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen (op wandelafstand van station Antwerpen-Centraal)
Inschrijven is mogelijk vanaf 1 juni 2017 via deze link.

Organiserende Vlaamse partners
Thomas More hogeschool Antwerpen, onderzoeksinstituut CAPRI van de Universiteit Antwerpen, het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk
Met de steun van Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie

Contact
Tine Vertommen
Tine.Vertommen@thomasmore.be
+32 494 129 545

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?